CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 1, 2010

(Sambungan akhir) kerana kornea hati berputik cinta






Lensa nikon d300 digilap2..mengikut kiraan dan firasat hampir 6 tahun d300 di samping gadis....timur ke barat,selatan ke utara hanya bersama kekasih kesayangannya tu...



...........................................................................................................................................



(May i take ur pic wth dis cute gul?i azfar..u?) si jejaka cuba memberanikan diri kerana niat di hati ingin mengenali wajah yang memerangkap kornea nikonnya dan membuat dirinya terpaku..si gadis seakan-akan buntu bila si jejaka bersuara..si gadis xtahu kenapa korneanya seolah-olah terdiam melihat kelibat biru tu..dan kini kelibat biru tu ada di hadapanya..


(eerrr..syifa..oo..okey.).....si gadis mengikut je perintah si jejaka yang menyuruh nya berposing bersama baby comel yang memegang layang- layang tu..seperti seorang kakak yang menyayangi adiknya..bertambah unik dengan kehadiran awan biru di kala sore..


( errr...ni adik awak ek?nama pe?)si jejaka mula bicara selepas tamat sesi fotografi..betapa gembiranya hatinya..kerana nikonnya akhirnya dapat menangkap sekeping wajah yang polos itu..wajah yang berjaya menawan hatinya. (aa..nama dia awatif). Sebaliknya si jejaka xtahu yang si gadis juga menyimpan perasaan yang sama.."indahnya pada senyummu"si gadis berbisik di dalam hati


niat di hati si jejaka ingin lagi memiliki wajah si gadis untuk dijadikan tatapannya namun niatnya terpaksa dibatalkan kerana melihat si gadis seperti cuba mengundur diri untuk pulang.


(okeylah awak..i have to go now..nice meet you.. assalamualaikum.)si gadis meminta diri..tetapi dihalang oleh si jejaka pabila si jejaka menyatakan sesuatu..


(jap2...tapi sebelum tu..leh x saya nak tangkap pic awak lagi sekali dan kalu boleh saya nak pertemuan kita di sini bukan berakhir di sini je..awak tahu kan maksud saya?saya nak kenal awak.)terlalu berterus terang si jejaka yang cuba kias2 maksud hatinya..kerna xnak lepaskan gadis yang berjaya memerangkapkan kornea matanya..


gadis hanya tersenyum dan bersuara(awak percaya pada takdir?)si jejaka berasa hairan dengan pertanyaan si gadis(kenapa?) si gadis menjawab pertanyaan si jejaka..(kalau awak percaya pada takdir..pegang kata2 saya ni..cuba awak tengok layang-layang di awan tu..walau terbang tinggi..tapi..akhirnya..akan kembali jatuh ke tanah..kalu takdirnya ketika tu angin tiada..tapi kalu angin ada..takdirnya..sebaliknya..dan untuk pertemuan kita ni..andai takdir kita pertemuan kita xberakhir di sini.. kita akan bertemu semula di saat ketika itu saya yang akan tangkap gambar awak dan awak xperlu tangkap gambar saya)si gadis tersenyum..terdiam si jejaka melihat kata2 si gadis.(tapi...kalau pertemuan ni adalah pertemuan terakhir kita macam ne?)si jejaka bertanya semula pada si gadis..si gadis dengan tenang menjawab(tapi..kalau ini adalah pertemuan terakhir kita..kita perlu terima takdirnya..setiap yang berlaku..ada hikmahnya..k la awak..saya pergi dulu asalamualaikum)si jejaka terpaku..hanya melihat kelibat gadis berlalu pergi..waalaikumussalam..si jejaka menjawab salam di dalam hati..


...................................................................................................................................................


syifa bersedia memulakan tugasnya kali ni..semoga hari perkahwinan ni bertambah meriah..semoga jodoh customernya ni berpanjangan..


cik syifa..pengantin lelaki dah sampai..tangkap gambar kami cantik2 tau..saya nak gambar perkahwinan saya ni menjadi gambarpaling indah dalam hidup saya..kedengaran gembira suara pengantin perempuan pabila mengetahui pasangannya sudah tiba..si gadis tersenyum melihat pengantin perempuan..cantik desus hati si gadis dalam hati melihat wajah pengantin perempuan tu..kaki si gadis melangkah keluar dan kali ini kali kedua dirinya terpaku..terpaku seperti dulu..kornea matanya..xmampu lagi bergerak..kaku..kerna..wajah si jejaka di hadapanya..berpakaian serba biru..tapi bukan seperti dulu..tetapi dalam kelengkapan pakaian raja sehari..ternyata kata2nya pada si jejaka 6 tahun lalu adalah benar..memang dia yang akan tangkap gambar si jejaka jika ada takdir untuk mereka bertemu kali kedua..si jejaka..tergamam..kali ini..si jejaka percaya pada takdir dan kata2 si gadis yang dahulu dan kini dia sudah tahu jawapan pada pertemuan mereka dahulu..gadis bukan miliknya....kalaulah si jejaka dapat sabar lagi menanti bertemu dengan si gadis..mungkin bukan ini kesudahan pertemuan mereka berdua untuk kali kedua..siapa tahukn...kali ni si jejaka dan si gadis perlu pegang pada kata2 mencintai seseorang xsemestinya kita memilikinya..tapi..yg pasti..kerana kornea berputik cinta antara si gadis dan si jejaka..takdir dan jodoh di tangan Allah..





glitter-graphics.com

16 comments:

Uruchimaru @ kf said...

2-2 org tue fotgrapher ea!

kf bce n3 nie hati ku celaru! pesal ntah adeh !

kf setju dgn rangkap akhir n3 nie =)

btw slmt thn baru cik penulis!

keep u bloging ok!
thumb up..!

missiesya said...

hehe..
ati celaru kenapa lak kf?
hehe
slmt thun bru gak.
thank read my n3

bobhandburry said...

ade kamera DSLR tu leh carik duit lebih... i support you

zu-
www.zuwairiaiman.com

missiesya said...

haha..suport i?de kenduri kwin pgil2 la kita k!!huhu

bobhandburry said...

law sirius lam area ni leh ikln kat zu nye blog...

Ariff Shah said...

tulis sendiri ke? nice =)

missiesya said...

bobhandburry: huhu..insyallah

ariff shah:yep..huhu.gah bosan2..xda pe2..so wat la smbgn cita yang xda smbungan..

cik EPAL said...

yes..jodoh semua di tangan Allah..but kita perlu ada effort jugak..nice entry anyway ;)

missiesya said...

thanks cik epal...=)

Zuewairy said...

wow.. photographer ea kamo..;)

missiesya said...

huh..hehe..watak ni xda kaitan samada yg hidup mahupun mati=)

ARC said...

xda kaitan?seriusly?wajib ada kaitan la weyh

aku xdpt nak baca full story...sakit mata...spek tggl umah akak =(

missiesya said...

yep.seriusly..xda kaitan..lau da kaitn jus suatu kebetulan ye arc..huh..rbun dkat upanya arc

whisperingmoment said...

u know what??I LOVE THIS ENTRY =)..cam itu,story sebalik tu..love it hehehe

missiesya said...

thanks dear=)..hehe..enjoy k

joezzart said...

NICE STORY.