CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 30, 2009

Kerna kronologi cintaku...aku berhenti bercinta

Kerna kronologi cintaku aku berhenti bercinta...



Hari ni..tah tiba2 aku nya otak mindaku memikirkan kronologi cinta aku dulu2..zaman tok kadok...hehe..kerna kronologi cintaku lah..ENOUGH IESYA!!!STOP LOVING SOMEONE!!

emmm...nak thu nape?ni gara2 da bosan gan kisah lalu..kronologi cintaku yg 1..dikategorikan cinta monyet...time zaman kolah2 menengah..tah npe la ak g jth cnta gan budak tu...xsangka lak buaya darat versi tembaga yg payah nk cuci lagi..huhu..konon2 aku je la kekasih hatinya..las2..ada lagi 2 lagi kekasih hatinya..maka.disebabkn ak kecewa gulana..maka isyhtihar lah CLASH..hehe.puas hatiku..tp ak xle slh dia gak..sebab tu zamn bengong2..org baya2 ak kenal zamn cinta.huhu

2. Nasib bik kecewa gan budak tu ak still dapat msuk u...org kata zaman u lah..kdg2 cinta mula berputik..kadang2.jodoh bertemu di u...hehe..cerita cinta aku bermula gan sorang budak ni..not bad..muka nleh thn..lau x mcm ne la ak leh suka.hehe..walaupun kmi differnt fakulti..tah mcm ne leh sangkut..dia ni kategori best student gak..huhu..ingat kekal lma la..las2..mula lah layang2 putus tali..ni gara2 dia nk tumpu stdy..alasanya!!huh..mybe kot..atau disebaliknya ak xthu..tpi..till now.we still contact each other..best fren..

3.Cinta ke 3..dia ni dlu minat ak..tp ak xminat dia..dia sgup tgu ak smpai 2 year..stlh ak tolak cinta dia..disebabkn dia sgup tungu cnta ak..ak mkin lama mkin suka dia.then mula la couple..stlh cple2..lama gak..tp,ibu aku xsuka dia..sebab 1 je..saiznya yg comel..huh..ibu nk bg ak clash gan dia ibu bg alasan ibu xsuka prgai dia..nsib bdan..aku kena mnta clash gan dia.sedih gak..sal 2 je ibu ak reject dia..lpas 2..ak xcpel .gan sapa2..untill......someone muncul...hatiku mula jth cnta..

4.jejaka terakhir yang ketuk ati aku semula untuk cinta dia adalah jejaka nikon d70..nk thu nape ak pgil mcm 2?kerna kemana dia pergi di leher msti tergantung nikon nya..i love the way he walk..the way he talk.the way he smile.the way he dress up..the way he behave..and the most thing i start love him because...dia jejaka 1 yang buat aku mencari segala mklumat tntang dirinya..jejaka pertama yg ak sangup cri ms dia then add dia.cri blog dia..then jd reader blog dia.jejaka yg buat aku bersemangat nk ceburi bidang photografi...tp ternyata...dia xthu aku cinta dia..dan aku..xkan ada niat terlintas di fikiran aku untuk bagitahu perasaan aku..jadi..sempena thun baru ni..aku harap..nk padam2 dirinya dlm hidupku!!

SAYONARA CINTA KU!!



glitter-graphics.com

22 comments:

Mi vida said...

haha..ur hubby nnt mybe yg cinta pndg prtama tu..haha..

missiesya said...

hehe..amin2

detektif cyber said...

jangn disimpan batu yang berkarat..ngeh3...apa yang aq type pun tak tahu....tapi ada maksud yg mendlm...

missiesya said...

tu la...aku pun xfhm maksud ko tu.huhu

TARANTULAH said...

bak kata pepatah cinta x semstinya bercouple, cinta xsemstinya berkahwin..

kita kena lepaskan maybe dia kan jumpa yang lebih baik..

dalam kata mudah.. memang xda jodoh
wlapon cinta bagai nak rak..sayang sngat2..

dh takdiar dia bukan untuk kita.. itu pandangan aku..
tq..

missiesya said...

hehe.btul2.mgkin kita hnya jodoh untuk berjumpa je kn..

cik nurulain said...

awk,
klu dah suka smpi cmtu, better luah kan.

kita tak tahu dunia ni. mana tau he attracted to u too?

klu die reject pun takpe. hurt kejap, lepas tu move on lah.

awk x rasa sakit ke klu asyik wondering, what if, what if?

just spill it out. ok?

missiesya said...

hehe..thanks fr the suport..prnah gak pikir nk wat mcm tu..tp..xberani..hehe.sy xkisah mcm 2 pun..as long i will be behind him without know my felling..hehe

ahmad fais ishak said...

yg cite no 4 tu menyayat hati..

ape la..bgtau je la die..

missiesya said...

xboleh2..xnk gtau..malu la..cnta dlm hati sudah.hehe

zuwairi said...

semoga kamu kawin ngn org yg baik2 dan org yang bawak kamu ke syurga.. amin

saya zu-
dari www.zuwairiaiman.com

missiesya said...

amin...doa tu..

ahmad fais ishak said...

xpun mcm ni la..kat blogger ni ada ramai kumbang2 yg masih solo..
nk2 org yg nama ahmad fais..fais la kot klu xsilap name die
hehe..

missiesya said...

haha..promote dri sendri ke?hehe..kelakr la fais ni..huhu

Armyrule said...

fuh, kronolgi yg penuh liku...huhuhu...nasib baik la aku belum terjerumus ke kancah industri perkapalan ni(per'couple'an)...hahaha...bujang is freedom...hahaha...nak join club aku...lonely society...aku presidennya...hahaha...gurau je

Aidi-Safuan said...

i buaya darat gak.tapi bukan tembaga.version gold punya bebeh! xmain ar tembaga.xde nilai.hoho

SuRayA^i. said...

dun wori, xyah berusaha sgt2 nk lupa kn die..
the harder u try the harder u'll forget him.
lek lek je..cool cool~ XD

missiesya said...

armyrule:hehe..itu lah kronologiku..haha.yep i agree with u..bujang is freedom!!chaiyok2!!

aidi safuan:hehe..ada gak ek buaya mcm2 jenis?ish2..

suraya:hehe..btul tu..bkn penting sgt pun!!

SeliparKomunis said...

herm.. nikonD70??.. siapakh gerangan pemilik nikon D70 itu?... budak kos CS he?.. wahahahha...:D

Durex
www.weirdbox.com

fiD said...

aku baru konal den, hehehe.. xleh komen panjang2, heheheh

iRa~" said...

wow..great!!
sweet story..heee...
xleh comment kat shoutbox..
shoutbox u da terpotong laa..huu

missiesya said...

selipar komunis:hehe pndai ko teka
heehe
nikon d70 bukan ko k.haha

fid:thnks fr be my folower

ira:okey2..cma2..xpe2